Immon polku-hanke päätökseen

26.7.2012

Ohjausryhmän viimeinen kokous Mäntyharjun Kirkonkylän kioskilla.
Kuvassa vasemmalta Tapio Sinkko, Taisto Lustig, Jorma Laesharju ja Ilmari Nikkinen sekä selin Antti Mustonen ja Jorma Mäkinen.
Ohjausryhmän viimeinen kokous Mäntyharjun Kirkonkylän kioskilla. Kuvassa vasemmalta Tapio Sinkko, Taisto Lustig, Jorma Laesharju ja Ilmari Nikkinen sekä selin Antti Mustonen ja Jorma Mäkinen.

Vuonna 2007 Ilmari Nikkisen ideoima Immon polku-hanke on saatu päätökseen. Mittava talkootyön taidonnäyte on ollut käytössä jo vuoden 2011 kesästä alkaen. Ilmari Nikkinen toimi useat vuodet projektin vetäjänä. Ohjausryhmä oli erittäin tyytyväinen hankkeen lopputulokseen ja toteutukseen kaikilta osin. 

Toteutusvastuussa yhdistyksenä on ollut Mäntyharjun Reissupolku. Kirkonkylän kylätoimikunta on ollut vahvasti totetuksessa mukana vuosien varrella. Hankkeen rahoitukseen ovat osallistuneet merkittävästi myös Mäntyharjun kunta ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Ohjausryhmä kokoontui asian tiimoilta viimeistä kertaa 25.7.2012 kirkonkylän kioskilla.

Immon polkua hallinnoi seuraavat vuodet Mäntyharjun Reissupolku.

Polulla ja luontokirkossa järjestettävistä tilaisuuksista tulee jatkossa sopia myös Mäntyharjun seurakunnan kanssa, joka on vuokrannut maa-alueen immon polun käyttöön.

Artikkeli ja kuva: Markku Sohlman