Vaellus - Val di Fiemme

VAL DI FIEMME VAELLUS 4-10.7.2020 – LIIKUNTAMATKAT / MÄNTYHARJUN REISSUPOLKU

Tervetuloa Mäntyharjun Reissupolun ja Liikuntamatkojen yhdessä järjestämälle vaellusmatkalle ja nauttimaan huimista maisemista Predazzoon Etelä-Tirolin alueelle Italiassa.

Hotellimme sijaitsee Trentinossa Etelä-Tirolin alueella Italiassa.  Val di Fiemme on tullut tunnetuksi hiihtokeskuksena, jossa järjestettiin hiihdon maailmanmestaruuskilpailut 1991, 2003 ja 2013.

VAELLUKSET

Teemme matkalla vaelluksia, joiden kesto on 2,5-5h. Nousukorkeudet ovat 250m-800m ja polut aikaajoin kivikkoisiakin (ei kaikki) Ylös varmasti pääsette kaikki. Pitkissä alastulossa tarvitaan terveitä jalkoja, mutta reittejä on helppo lyhennellä kunnon mukaan. Käytössä on vapaa pääsy hisseihin, joilla voimme piipahtaa ihailemassa upeita vuoristomaisemia. Lisäksi polkupyörillä pääsee mukavasti naapurikyliin pyörätietä pitkin.

LENNOT FINNAIRILLA

AY1781 040720 Helsinki-Venetsia 16.30 18.30

AY1782 100720 Venetsia-Helsinki 10.00 13.50

HOTELLI

Hotelli Sassmaor Predazzon keskustassa: http://www.sassmaor.com/en/home.html. Hotellissa ovat yöpyneet ja yöpyvät monet hiihtolajien huippu-urheilijat (hiihtäjät + mäkihyppääjät).

MATKA SISÄTÄÄ

Lennot Helsinki - Venetsia – Helsinki

Lentokenttäkuljetukset määränpäässä

Hotellin ja puolihoidon (aamiainen ja illallinen)

Ohjaukset vaelluksilla

Kabiinimaksut Val di Fiemmen alueella

2 suomalaista opasta samassa hotellissa

sauna joka ilta

kävelysauvat

iltaohjelmaa

EXTRAMAKSU: kabiinimaksut, jos vaellus tapahtuu kauempana Predazzosta

Mahdollinen pyörän vuokraus (helpot pyöräilyreitit)

RUNKO-OHJELMA

La 4.7.

Lento 16:30 Venetsiaan, jonne saavumme klo 18:30. Bussimatka hotellille Predazzoon kestää noin kolme tuntia. Iltapala hotellilla ja sitten päätä tyynyyn.

Su 5.7.

Klo 07.30 aamiainen

Klo 09.10 Lähtö paikallisbussilla vaelluspaikalle. Vaellusreitti on helppo, ainoastaan 100m

nousukorkeutta. Nousemme kabiinilla 1500 metristä aina 1970m (CERVO) ja sieltä aloitamme n. 2h

vaelluksen Bocce nimiseen paikkaan. Perillä on ravintola, jossa voimme nauttia eväitä ja ihailla

maisemia. Paluu hotelli, jossa Jounin venyttelyt ja sauna sen päälle

Klo 19.00 Päivällinen

Ma 6.7. BOMBASEL JÄRVI

Klo 07.30 Aamiainen

Aamiaisen jälkeen lähtö Predazzosta paikallisbussilla Cavaleseen (20 minuuttia). Sieltä menemme kahdella kabiinilla ja yhdellä tuolihissillä ylös korkealle Paion del Cermisiin (2229 m). Sieltä aloitamme kävelymme Bombasel-järvelle (n 1h). Seuraamme reittiä nro 3 ja suuntana Bombasel järvi (2268 m) Siellä meillä on lepotauko. Jatkamme lyhyen nousun Forcella del Macacoalle ( 20 min.) Sieltä halukkaat lähtevät takaisin Paion del Cermisiin ja sieltä hisseillä Cavaleseen. Sitten laskeudutaan alas kapeaa rinnepolkua Lagain järvelle (1871 m) Se kuuluu Lagorai-ketjun tärkeimpiin järviin, jossa karja laiduntaa niityillä järven läheisyydessä. Lyhyen pysähdyksen jälkeen etenemme järven reunaa pitkin ja seuraamme jyrkkää kärrytietä alas ja jatkamme reitille joka johtaa alas Dosso Lariciin (1280 m). Sieltä etenemme kabiinilla lähtöpaikkaamme Cavaleseen. Palaamme takaisin Predazzoon paikallisbussilla n. 6 tunnin jälkeen lähdöstä

Klo 19.00 Päivällinen ja järjestettyä ohjelmaa

Ti 7.7. Torre di Pisa vaellus

Klo 07.30 aamiainen

Aamiaisen jälkeen lähtö  Stalimeen (15 minuuttia). Sieltä noustaan yhdellä köysiradalla ja yhdellä tuolihissillä Passo Feudolle (2175 m). Kyseessä on reissumme vaativin reitti, jos tee koko matkan.

Passo Feudosta lähdemme polku ylös, joka on paikka paikoin jyrkkä ja saavumme Torre di Pisaan 2671 metrin korkeuteen (1,5h). Ylhäällä voimme nähdä vasemmalle valtavan kallion, joka muistuttaa Pisan kaltevaa tornia. Pidämme n. 30 min lepotauon ravintolassa. Jatkamme matkaa kallioiden välistä Forcella dei Camosciin (2590 m). Sieltä jatkamme yhden ravintolan kautta lähtöpaikkaamme Passo Feudoon. Kesto alusta lähtien n. 6 h ja lyhyempi eli Panoraama reitti kestää 3h.

LINKKI: https://www.trentino.com/en/leisure-activities/mountains-and-hiking/alpine-tours/to-the-torre-di-pisa--hut-at-mount-latemar/

Ke 8.7. Vierailu Caldaro järvellä tai pyöräily tai vapaa-aikaa

Aamiainen klo 07.30

Tämän päivän ohjelmassa on bussimatka Caldaro järvelle, jonne on matkaa n. 1h. Siellä teemme n. 2,5 h Caldaro järven vaelluksen, jonka matka on noin 8km ja reitti on erittäin helppo.

Klo 12.00 meillä on viinin maistelut (https://www.brigl.com/de) paikallisella tilalla. Bussimatka ja maistelut maksavat yhteensä 12€/hlö.

Klo 19.00 Päivällinen

To 9.7. Val Venegian vaellus

Klo 07.30 aamiainen

Päätämme viikkomme ehkä koko viikon kauniimpaan reittiin. Bussimatka lähtöpaikalle 30 min ja sieltäjatkamme rauhallista nousua 1,5h aivan Dolomiittien juurelle. Sieltä aloitamme jyrkemmän nousun Segatini ravintolalle ( 2200m). Matkalla on peräti kolme vuoristoravintolaa ja maisemat ovat todella huikeat. Reitin pituus 12 km, kesto 4,5h ja nousukorkeutta 450m.

Pe 10.7. Kotiinpaluu

klo 05.00 lähtö lentokentälle

klo 10.00 Lento Venetsia-Helsinki AY 1782

MATKAN HINTA

Hinta tuplahuoneessa 1190€ ja singlelisä 130€

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ

Matkavekka

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset vuoden 2019 loppuun mennessä alla olevalla lomakkeella.

tai sähköpostilla: markku.sohlman@gmail.com

Lisätietoja saat Markulta 0400-854 844 tai Jounilta 0400-409837.

ILMOITTAUTUMINEN VAELLUSMATKALLE

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Vaellusretkellä Italian Toscanassa syyskuussa 2018