Vaellusreitit

Varsinkin päivävaellukseen soveltuvia merkittyjä reittejä Mäntyharjussa ja sen lähialueilla on useita.

Useamman päivän vaellusta suunnitellessa reittejä voi yhdistellä ja niistä voi helposti muodostaa useamman päivän vaelluksen.

Lähtemällä matkaan vaikkapa Kuortista voit patikoida lähes 70 kilometrin reitin Repoveden kansallispuistoon. Repoveden kansallispuistossa on merkittyjä polkuja yhteensä noin 45 kilometriä. Repovedeltä voi edelleen jatkaa Verlaan tutustumaan yhteen Suomen maailmanperintökohteista.

Astu polulle ja nauti luonnosta!

PAPPILANNIEMEN ULKOILUREITTI

Lähtöpaikat: Iso-Pappilan pysäköintipaikka ja Pyhävedentie sekä Teletie vesitornin läheisyydessä. Reitti kaartelee Pyhäveden rantamaisemissa. Reitillä Pappilanniemessä on laavu.

Reitistön kokonaispituus noin 9 km ja se on merkitty.

Sijainti aivan keskustan välittömässä läheisyydessä. Soveltuu päiväretkeilyyn ja erinomaisesti myös lapsiperheille.

Vaellusta Repovesi-reitillä
Maastopyöräilyä Repovesi-reitillä

Vaellureitti ja Maastopyöräreitti

Lähtöpaikka: Liikuntahalli Kisalan pysäköintipaikka. Osoite Kyttäläntie 21, Mäntyharju.

Karttalinkki

Reitti kulkee metsäpolkuja ja metsäteitä. Reitin varrella useita metsälampia ja järviä. sekä taukopaikkoja. Taukopaikat Kisalasta lähdettäessä ovat Uutelan laavu (3,5 km), Sammalisen kota (8,5, km) ja Pitkäjärven laavu (14,5 km), Matkoslampi ja Pitkälampi. Kokonaismatka Kisala - Repovesi on vajaat 35 km.

Vaellusreittiä ollaan uusimassa Mouhun ja Kuismantien välillä vuonna 2018. Tästä johtuen Pitkälammen laavun puuhuollossa saattaa olla puutteita ennen uuden taukopaikan valmistumista.

Lisätietoa Mäntyharju - Repovesi -reitistä löydät TÄSTÄ.

Mäntyharju - Repovesi videot >>  KESÄ   >>>   TALVI

PYHÄKOSKEN ULKOILUREITTI

Mäntyharju kk - Pyhäkoski - Mäntymotelli

Lähtöpaikka on Mäntyharjun Kirkonkylässä Pyhäveden rannassa. Reitti jatkuu Pyhäkoselta merittynä 5-tien varressa sijatsevan Mäntymotellin pihaan.

Taukopaikkana noin reitin puolivälissä on Ruokohiekka, jossa grillikatos ja uimaranta. Sijaitsee hieman sivussa reitiltä. Yöpyminen Ruokohiekassa ei ole sallittu.

Reitti on merkitty ja sen pituus on vajaat 20 kilometriä.

MURJAN MARSSI, Reporeitti

Orilammelta Repoveden kansallispuistoon johtava noin 17 kilometrin pituinen vaellusreitti sopii hyvin vaativalle päiväretkelle. Levähdyspaikat sijaitsevat Särkilammella ja Pitkälammella.

Pitkälammelta alkaen reitti kulkee samaa reittiä kuin Mäntyharju - Repovesi -reitti.Vuonna 2019 on valmistunut Reporeitti joka soveltuu myös maastopyöräilijöille.

Lähtöpiste sijaitsee aivan Orilammen lomakeskuksen läheisyydessä ja matkaa Mäntyharjusta on noin 30 kilometriä. (Osoite: Voikoskentie 138, 47910 Hillosensalmi.)

ORRAINPOLKU

Erämaisessa jylhässä maisemassa kiertävä polku, jonka varrella on kaksi laavua: Luotolahden kapian laavu on Kuolimon rannalla, ja palvelee myös vesiltä tulevia veneilijöitä sekä melojia.

Reitillä on pituutta noin 10 kilometriä ja se soveltuu hyvin päiväretkikohteeksi.

Reitin lähtöpiste on pysäköintipaikka, jonka osoite on: Partakoskentie 1520 Savitaipale. Matkaa Mäntyharjun keskustasta on noin 52 kilometriä.

Reitin lähtöpisteen koordinaatit ovat: (61.30153,27.63632)

Lisätietoja ja kartta löytyvät TÄSTÄ.

PERTUNMAA - MÄNTYMOTELLI

Vaativuudeltaan helppo vaellusreitti, joka on merkitty sinisillä merkeillä. Reitin varrella on kaksi laavua ja pituutta sillä on noin 27 kilometriä. Tarkoitettu ensisijassa patikointiin.

Lähtöpisteet: Mäntymotellin piha, jonka osoite on Motellintie 13, 52720 Karankamäki ja koordinaatit: 347872E ja 681420N. Pertunmaan urheilukenttä, koordinaatit: 347224E ja 682239N.

Reitin huoolasta vastaa Pertunmaan kunnan tekninen toimi puh (015) 770 241.

PERTUNMAA - KUORTTI

Ensisijaisesti patikointiin tarkoitettu vaellureitti, jonka pituus on noin 12 kilometriä. Reitin varrella Heposalmen taukopaikka, jossa tulentekopaikka, puukatos ja käymälä. Reitin varrella jonkin verran hakkuuaukkoja, joissa reitin merkintä saattaa olla puuttellinen.

Reitin lähtöpisteet: Kuortin koulu, koordinaatit 346883E ja 681299N sekä Kisaranta, koordinaatit 347210E ja 682143N.

Reitin huollosta vastaa Pertunmaan kunnan tekninen toimi puh (015) 770 241