Reissuopolku hankkii riksan ja otti kantaa hoivakodin rakentamiseen

17.1.2017

Toisen Reissupolun riksan sijoituspaikaksi tulee Palvelutalo Ruskahovi.
Toisen Reissupolun riksan sijoituspaikaksi tulee Palvelutalo Ruskahovi.

Mäntyharjun Reissupolun hallitus kokoontui manantai-iltana jällen tekemään hyviä päätöksiä.

Ikäihmisten ulkoiluun liityvä hyvä uutinen on toisen riksan hankinta tuomaan iloa ulkoiluun. Sijoituspaikkana on tällä kertaa Ruskahovin palvelutalo. Kapteeni ja luotsikpoulutusta tullaan toteuttamaan maaliskuusta alkaen.

Lähiaikojen tapahtumien kohdalla tehtiin päätökset Sukella talveen päivän ohjelmasta ja käytiin lävitse Mäntyharjussa maaliskuussa järjestettävien pilkkihiihdon SM-kisojen järjestelyistä, joissa Reissupolku on Mäntyharjun Kalamiesten kanssa järjestäjänä. Huoltoapua kisoissa on lupautunut antamaan myös Mäntyharjun Virkistys.

"Yhtenä asiana kokouksessa käsiteltiin Kisalan läheisyyteen esitetyn hoivakodin rakentamista. Suomen Ladun jäsenjärjestönä yhdistyksen yksi avain-alue liikunnallisen elämäntavan edistämisen vaalimisessa on liikunnalle ja urheilulle varattavien ja varattujen kaava-alueiden käytön seuranta ja liikuntamahdollisuuksien turvaaminen kuntalaisille. Perusteetomien kaavamuutosten ja poikkeuslupien tekemistä on pyrittävä aluellisessa rakentamisessa välttämään.

Kannatamme hoivakodin rakentamista, mutta tulemme esittämään Mäntyharjun kunnalle rakentamisesta luopumista Kisalan läheisyyteen suunnitellulle urheilutoimintaa palvelevien rakennuksien korttelialueeksi kaavoitetulle, muutenkin hyvin rajalliselle alueelle. Hoivakodin rakentamiselle kyseiselle alueelle ei löydy riittäviä perusteita. Tulevina vuosina liikunnan ja urheilun tarpeisiin tarkoitettuja lisärakennustarpeita ei myöskään voida edes kohtuudella tietää. 

Tarkempi vastine tai tarvittaessa mahdollinen valitus asiasta tehdään, kun olemme saaneet asiantuntija-apua Kuntalain, Ulkoilulain, Liikuntalain ja Maankäyttö- ja rakennuslain tulkintaan kyseisen tapauksen osalta. Reissupolun hallituksen päätös oli tältä osin yksimielinen."

Kirjaili: Markku Sohlman